Заохочення продажів

Заохочення продажів

Я часто чую доповіді євангельских церков про людей, які прийшли до віри, прийняли Євангеліє і навіть охристилися. Але, на жаль, так само часто я чую історії про те як багато людей залишили віру і більше не вважають себе Християнами. Згідно з дослідженням, в Сполучених Штатах більше половини Християн відрікаються від своїх вірувань не досягнувши навіть 30 років. Можливо, Християнство стало нестійким чи може це ми збились зі шляху?

Мені здається, що ми повинні повернутися до початку і переглянути фундаментальні визначення. Саме слово "християнин" втратило свій первинний сенс, його значення стало розведеним і спотвореним та переглядалось протягом останніх сотень років. "Християнином" стали називати людину, яка просто ходить до церкви, любить висловлювання з Біблії, була охрещена немовлям, помолилась спеціальною молитвою або просто народилась в християнській родині. Та чи є це біблійним визначення Християнина?

Християнин є учнем Ісуса Христа (Дії 11:26), тим, хто носить Його ім'я (1 Петра 4:16). Грецьке слово " Christianos" означає "послідовник Христа". В Євангеліє від Матвія 28:19 сам Ісус дав команду навчати учнів (а не примножувати навернених). І сам Христос кличе людей наслідувати Його, щоб стати Його учнями.

За часів Ісуса, багато хто хотів наслідувати Його, тому що Він зцілював, годував і мав слова мудрості. Однак замість того, щоб радіти такій величезній армії навернених, Ісус поставив суворі вимоги, для тих, хто хоче бути Його учнями. В результаті більшість "послідовників" залишили Його, окрім лише дванадцятьох (Івана 6:67). Ось що Він сказав:

"Коли хто хоче йти за Мною, нехай зречеться самого себе, бере свій хрест щоденно й іде слідом за Мною. Бо хто хоче душу свою спасти, той погубить її, а хто погубить душу свою заради Мене, той спасе її." Луки 9:23-24

"Хто любить батька або матір більше, ніж Мене, той недостойний Мене; і хто любить сина або дочку більше за Мене, той недостойний Мене. І хто не бере свого хреста і не йде слідом за Мною, той недостойний Мене." Матвія 10:37-38

"Так ото й кожний з вас, хто не відречеться від усього свого майна, не може бути Моїм учнем." Луки 14:33

Як часто ви чуєте такі проповіді сьогодні? Замість цього, ми зробили християнство доступним для всіх, навіть для 4-річних дітей. Просто скажи правильні слова і станеш народженим згори християнином. Жодної згадки про несення свого хреста, відречення від свого життя і любові до Христа понад будь-кого чи будь-що. Чи це те чому Христос вчив з самого початку?

Християнство починається з Христа. Якщо ми вчимо чомусь іншому ніж те, чому навчав сам Христос про те, як бути його послідовником, то це порушення авторських прав в кращому випадку. У гіршому випадку, наше християнство – підробка, що веде до примноження інших фальшивих християн. Ось чому, на мій погляд, багато людей відпадають від віри.

Ісус не боявся відлякати людей, розповідаючи їм про Свої вимоги щодо того, як стати Його учнями. Якщо ми дійсно Його послідовники – ми повинні робити так само. Адже врешті решт, спасає Господь, а не ми. Ми не можемо привести більше людей до спасіння, зробивши християнство "легшим" і доступнішим, свідомо ігноруючи вимоги, поставлені самим Христом. Адже тоді наше християнство перетворюється на заохочення продажів, коли для залучення нових клієнтів, їх заманюють знижками, приховуючи реальну вартість і пожиттеве зобов'язання.

Давайте повернемося до початку і будемо розповідати людям правду про те, що значить бути Християнином, довіряючи своє спасіння повністю в руки нашого Господа і Спасителя. Адже лише Він може врятувати, і лише Він може спасти.

Автор: Олександр Таран