Відповідь християн на обмеження в зв’язку з Covid-19

Відповідь християн на обмеження в зв’язку з Covid-19

Мені прикро писати про те, що я дуже розчарований відповіддю практикуючих християн на обмеження урядів в зв’язку з Covid-19, особливо в Північній Америці. В Сполучених Штатах Америки уряд заборонив зібрання понад 10 та більше осіб. Для чого? Щоб врятувати життя. Однак, зосереджені на собі ідіоти, які скрізь шукають теорію змови, вбачають в цих діях намагання уряду перетворити відвідування церкви на злочин. Замість того, щоб слухатися Писання, як то повинні робити зрілі християни, вони посилаються на Першу поправку до конституції відносно своїх прав, надаючи перевагу словам Світу над Словом Божим.

Чесно кажучи, якщо відвідування будівлі з понад 10 іншими для вас є конче необхідним для збереження вашого Християнства, тоді вам треба знайти СПРАВЖНЄ Християнство! Уявіть собі, як би витримала віра таких людей, якщо б вони опинилися у в’язниці в результаті реального переслідування, та їм необхідно було б вижити без Біблії, інтернету або спілкування з іншими християнами. Той факт, що практикуючі християни лютують через дії своїх урядів, спрямовані на порятунок вразливих до хвороби, в той час як в деяких інших країнах християн вбивають за віру, лише доводить неймовірну незрілість багатьох так званих християн в західних країнах.

В Посланні до Римлян 13:1-5 написано:

Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противляться, самі візьмуть осуд на себе. Бо володарі пострах не на добрі діла, а на злі. Хочеш не боятися влади? Роби добро, і матимеш похвалу від неї, бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо недарма він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! Тому треба коритися не тільки ради страху кари, але й ради сумління.

Це повеління було написано за часів імператора Клавдія, язичника, який наказав всім євреям покинути Рим. Традиційні юдеї піднімали заколот стосовно проповідування Євангелія християнами, а Клавдій хотів миру. Як і уряд США, Клавдій не забороняв поклонятися, а просто вислав євреїв з Риму. Однак уривок з Писання вище не містить виключення в зв’язку з цим. Тим не менш, пізніше, коли проповідь Євангелія була заборонена в Імперії за часів різних імператорів, послідовники ранньої Церкви все одно продовжували розповсюджувати Євангеліє.

Родні Ховард-Браун, людина, яку багато хто з розбірливих віруючих вважають лжепророком та обманщиком, вважає, що знаходиться понад Словом Божим. Кілька тижнів назад він стверджував, що Covid-19 — жарт. Потім витратив $100,000 на встановлення обладнання в будівлі церкви, яке мало б перешкоджати цьому «жарту» інфікувати людей. Після заяв стосовно своїх цілющих здібностей (та покладаючись на встановлене обладнання) та закликів до своїх легковірних послідовників не слухати уряд, він отримав попередження від влади. У відповідь на це він послав автобуси, щоб ті зібрали його примусових давателів десятини, та заохочував цих 500 дурнів обійматися, цілуватися, тощо.

Ховард-Браун вирішив не лише повстати проти Бога, як про це говориться в Писанні вище, але й очолив послідовників свого харизматичного культу зробити те ж саме. Бунт проти Бога є основою гріха, гріха Люцифера, гріха Адама та Єви, та кожного з тих пір. Кожний, хто свідомо обирає дорогу непокори Богові, не знають Христа, а ті, хто стоять на чолі та підбурюють таку непокору, є лжепророками, вовками в овечій шкурі. Ховард- Браун має власний телеканал, інтернет ресурси, тощо, однак ця самозакохана людина прагне поклоніння та грошей легковірних дурнів настільки, що не зважає на уряд, лише для того, щоб його ім’я прозвучало по всьому світові як мученика та чоловіка віри. Анафема!

Згідно Римського законодавства, Римлянин міг змусити неримлянина нести його речі одну милю. Ісус же говорить нам пройти з такою людиною зайву милю, а не бунтувати. Заповідь Христа – любити Господа та ближнього. Ця любов виявляється в наших діях любові та турботи (1 Івана 3 та 4), а не в тому, щоб наражати інших на небезпеку. Із всіх людей християни повинні бути зразковими громадянами, та єдиний випадок, коли ми не повинні слухатися уряд, це коли нам забороняють ділитися вірою або наказують порушувати чіткі Божі заповіді.

Автор: Стів Копланд